Ou poșat cu avocado

Un mod sănătos de preparare a oului este oul poșat. Rețeta de mai jos, Ou poșat cu avocado, ne prezintă modalitatea de preparare.
Nu se știe exact originea acestui preparat, probabil că este cea franceză (oeufs poches), de unde a apărut și varianta românească de ou poșat. Le mai cunoaștem și sub denumirea de „ouă românești„ sau „ouă ochiuri„ preparate fără ulei. Cu toate că rețeta pare simplă, ouăle poșate necesită atenție mare, mișcări rapide și precise, pentru ca acestea să fie preparate cu succes. Eu, cel puțin, am reușit după 2-3 încercări, însă dumneavoastră sigur veți fi mai rapide.
Pentru acest preparat mai avem nevoie și de avocado, un fruct exotic gustos și apreciat de foarte multă lume. Se pare că avocado este consumat de aproape 10.000 de ani, provenind din centrul Mexicului. Câteva codice ale culturilor Maya și Aztec indică faptul că avocado a avut o semnificație spirituală în unele culturi mezoamericanene.

 

ou

Foto: Ou poșat cu avocado – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 ou
1 avocado
2-3 ciuperci champignon
1 felie pâine prăjită
fulgi de chilli
Pregătești așa:
Într-un vas, se pune apă la fiert împreună cu o lingură de oțet. Separat, într-un bol se pune o pungă, iar în interiorul acesteia se sparge oul și se adaugă fulgii de chilli. Când în vasul cu apă încep să apară mici bule, se amestecă și se adaugă punga legată ce conține oul. Se fierbe 6 minute.
Fructul de avocado se curăță și se pasează, se repartizează pe felia de pâine prăjită. Se așază deasupra oul poșat și se ornează cu ciuperci trase la tigaie și boabe de rodie.

Rețetă de Ramona Dănescu, București

Încearcă și preparatul de aici!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!