Ostropel de vită cu fasole verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
800 g carne de vită
1 kg fasole verde
2 cepe medii
2 linguri pastă de tomate
2 linguri ulei
sare
piper
condiment vegetal
Pregătești așa:
Tai carnea cuburi, apoi o speli. Pui bucățelele la scurs pe un șervet, după care le prăjești în puțin ulei.
Separat, pui la fiert fasolea verde, timp de 2-3 clocote, apoi o scurgi într-o sită, deoarece își lasă o zeamă verde, care colorează mâncarea.
În uleiul în care s-a prăjit carnea, călești și ceapa tocată mărunt, având grijă să adaugi, din când în când, câte un strop de apă, ca să se înmoaie, după care pui pasta de tomate, torni un pahar cu apă caldă, sărezi și condimentezi. Când acest sos dă în clocot, adaugi fasolea și carnea și lași să mai fiarbă împreună, la foc mic, până ce mâncarea este gata.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Ivette Huerta, Lupeni, jud. Hunedoara

Intră aici și vei găsi rețeta unui ostropel de pui delicios.

Add Comment