Orez grecesc

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
600 g carne de pui
100 g roșii
200 g ciuperci
50 ml ulei
sare, piper alb
200 g ficăței de pui
100 g ceapă
150 g orez
1/2 lămâie
Pregătești așa:
Cureți carnea, o speli, o tai în bucăți potrivite și o pui la prăjit în ulei încins, după care o scoți pe o farfurie. Procedezi la fel cu ficățeii. Tai ciupercile julien și le stropești cu zeamă de lămâie.
Toci ceapa și o călești în uleiul în care ai prăjit carnea și ficățeii. Peste ceapă pui carnea, adaugi roșiile tăiate, condimentezi cu sare și piper și torni puțină apă caldă. Când aceasta este gata, pui și ciupercile. Într-o cratiță cu puțin ulei, călești orezul, peste care pui apă fierbinte și ții pe foc mic până ce bobul a fiert. Sărezi și piperezi după gust. Apoi scurgi bine orezul de apă.
Așezi orezul pe un platou, lăsând un gol în mijloc, în care pui carnea, ficățeii și ciupercile. Servești preparatul cald.
Sfat
Pentru a fi mai pufos și pentru a avea un gust mai plăcut, după ce l-ai luat de pe foc, îl scurgi de surplusul de apă, iar orezul îl amesteci cu puțin unt.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

Intră aici și vei găsi o rețetă cu orez.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!