„Nokerly“ (un fel de macaroane cu carne)

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2-3 cepe mari
1/2 kg carne de porc
ulei
2-3 foi de dafin
boia
piper
Îți trebuie pentru sosul de smântână:
2 linguri făină albă
2 linguri smântână
puțină apă rece
Îți trebuie pentru aluat:
5 ouă
sare
făină (circa 3-4 linguri)
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în puțin ulei. Speli și tai 1/2 kg de carne de porc proaspătă sau afumată, pătrățele micuțe și le pui la fiert peste ceapa călită. Condimentezi după gust, adaugi neapărat foi de dafin, boia și piper. După ce a fiert carnea bine, faci un sos cu smântână.
Pregătești sosul așa:
Amesteci bine 2 linguri de făină albă cu 2 linguri de smântână și subțiezi compoziția cu apă rece, după care pui sosul peste carne și mai lași să fiarbă timp de 2-3 minute.
Separat, pui 1,5 l de apă la fiert și, când fierbe apa cu sare, prepari un aluat din 5 ouă bătute bine cu puțină sare. Adaugi treptat făină albă până obții un aluat pe care îl poți amesteca cu lingura.
Pui din acest aluat la fiert cu lingurița (bucățele mici) și le fierbi circa 10-12 minute. Pui apoi 1 cană de apă rece și acoperi timp de 10 minute, după care strecori și limpezești puțin găluștile.
Le pui apoi într-un bol cu puțin ulei și le amesteci ușor să nu se zdrobească și să pătrundă uleiul bine printre ele, ca să nu se lipească. După ce pui găluștile în farfurii, torni sosul peste macaroane.
Poți servi macaroanele cu orice salată sau chiar cu murături. Mai poți adăuga și un pahar de vin roșu, sec de preferință, care mai „taie“ din grăsimi.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Vargoczki Izabela, loc. Valea-Vinului, jud. Bistrița

Intră aici, vei găsi o rețetă de musaca.

Add Comment