Mușchi umplut cu semințe și ardei iuți

Mușchi umplut cu semințe și ardei iuți este o modalitate specială de preparare a unul file de porc.
„Omul trebuie să mănânce pentru a trăi, nu să trăiască pentru a mânca.„ (Benjamin Franklin. Da, ne place să mâncăm. Ideal ar fi să conteze calitatea și nu cantitatea. Din nefericire ajungem să consumăm alimente mai puțin sănătoase. Acest lucru se întâmplă deoarece mâncarea provoacă dependență. Încercați să consumați cât mai multe legume, fie preparate termic, fie proaspete. Sigur, simțim nevoia să consumăm și carne, un mușchi de porc sau de vită, carne de pui etc.,  dar este de preferat ca alături de ea să fie și câteva legume. Fierberea înăbușită a legumelor crude sau fierte parțial, se face în sucul propriu lăsat de acestea cu adaos de grăsime, la foc mic sau în cuptor dat la minim 10-15 minute. Preparatele din legume vor fi mai gustoase și mai sățioase dacă, atunci când se servesc la masă, li se adaugă unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.

muschi

Foto: Mușchi umplut cu semințe și ardei iuți – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
600 g file de porc
100 g semințe de floarea-soarelui
2 ardei iuți
50 g unt
30 g pesmet
1 ou
sare
piper măcinat
boia dulce
Pregătești așa:
Cureți carnea de pielițe și o tai în felii groase, pe care apoi le crestezi adânc, le întinzi și le bați cu ajutorul ciocanului pentru șnițele, până obții „foi” de carne.
Prăjești semințele de floarea-soarelui într-o tigaie fără ulei, până le rumenești puțin. După ce se răcesc, le amesteci împreună cu pesmetul, oul bătut, ardeii curățați și tăiați cubulețe, jumătate din untul topit, sare și condimente după gust.
Presari carnea cu sare și condimente și umpli foile de carne cu amestec, apoi le rulezi și le prinzi cu scobitori. Rumenești rulourile în restul de unt topit și le pui într-o tavă, la cuptor, pentru 1/2 oră. Le servești stropite cu sosul de unt în care le-ai prăjit.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!