Mușchi de vită în cuib de ștevie și măcriș

Pentru masa de prânz și chiar pentru o masă festivă, iată o rețetă specială, Mușchi de vită în cuib de ștevie și măcriș.
Vă prezentăm câteva idei păstrare a fructelor de pădure și a legumelor pe timpul iernii. Cele mai folosite pentru congelare (ca fructe de pădure) sunt: fragi, agrișe, cătină, afine, zmeură. Fructele trebuie să fie sănătoase (se face mai întâi sortarea), apoi se spală și se lasă să se usuce complet. Se așază pe o tavă, unele lângă altele, apoi se introduce tava în congelator. Când sunt bine congelate, se pun în pungi și se așază în congelator.
Ne mai putem bucura de fructele și legumele pe care le dorim prin diferite metode de păstrare. Este foarte important de știut că fructele sau legumele fierte și apoi congelate, trebuie să fie lăsate să se răcească, însă nu se țin mai mult de 30 de minute, deoarece se pot dezvolta bacterii periculoase. Este indicat ca pe fiecare pungă sau recipient care urmează să fie puse la congelator, să se lipească etichete cu conținutul și data la care a fost congelat. În congelator, între pachete, trebuie să existe puțin spațiu, în acest fel aerul rece circulă peste tot și se face o congelare perfectă.

Foto: Mușchi de vită în cuib de ștevie și măcriș – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
200 g mușchi de vită
300 g ștevie
100 g măcriș
50 g unt
sare, piper
2 gălbenușuri
zeamă de la 1/2 lămâie
Pregătești așa:
Tai mușchiul de vită în felii, pe care le bați puțin cu ciocanul pentru șnițele și le înăbuși în 25 g unt topit, adăugând câte puțină apă. Între timp, cureți ștevia și măcrișul, le speli și le opărești pentru 4-5 minute, în apă ușor sărată.
Le scurgi, le toci mărunt și pui din nou verdețurile în vas, pe foc mic sau pe baie de abur, împreună cu untul rămas, gălbenușurile, sare și piper după gust. Când piureul a devenit omogen, îl acrești cu puțină zeamă de lămâie.

Pregătire: 10 min.; Fierbere: 20 min.
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!