Mușchi de vită cu sos de hribi

foto:Mihai Nicolae

Mușchi de vită cu sos de hribi

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Iași

Preț: 45 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie: 2 bucăți mușchi de vită, 3 linguri sos de soia, 2 căței de usturoi, 1 lingură miere, 2 linguri oțet, 3 linguri ulei de măsline, 50 g unt, 30 ml vin alb, sare, piper, roșii cherry

Îți trebuie pentru sos: 500 g hribi proaspeți din pădure, 50 g unt, 2 căței de usturoi, 50 ml vin alb, cimbru verde tocat mărunt, parmezan ras

Pregătești așa: Speli carnea de vită și o ștergi cu un șervet absorbant. Separat, amesteci într-un bol mierea, oțetul, sosul de soia, un vârf de cuțit de sare, uleiul și usturoiul zdrobit. Adaugi sosul obținut peste carnea de vită, acoperi vasul cu un capac și dai la frigider să se marineze câteva ore (sau peste noapte). Scoți bucățile de carne din marinată, le scurgi de zeamă și le condimentezi cu sare și piper. Ungi apoi grătarul cu puțin unt și prăjești bucățile de carne pe ambele părți, la foc mare, timp de
3 minute. După ce s-a făcut carnea, pui roșiile cherry și le lași pe grătar până se înmoaie puțin.

Pregătești sosul de hribi așa: Topești untul într-o tigaie de teflon și călești hribii timp de 5 minute. Adaugi usturoiul și îl ții un minut, adaugi apoi vinul și lași pe foc până se evaporă lichidul format. La sfârșit, adaugi parmezanul ras și amesteci ușor. Servești mușchiul de vită, alături de sosul de hribi.

Add Comment