Musaca

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 kg vinete mijlocii
1 ceapă mare tocată
1 kg carne tocată (vacă sau miel)
1/2 pahar de vin alb
1 kg roșii curățate de coajă și tăiate
pătrunjel tocat
ulei de măsline
brânză
Pregătești așa:
Tai vinetele în rondele subțiri, le sărezi și le lași să stea așa timp de o oră. Înăbuși ceapa în 2 linguri de ulei de măsline, apoi adaugi carnea tocată. Separi carnea cu furculița în timp ce se rumenește. Adaugi roșiile, vinul, pătrunjelul, sărezi și piperezi. Lași totul la înăbușit timp de 45 de minute.
Clătești vinetele și le scurgi. Le prăjești ușor pe ambele părți în ulei de măsline. Ungi un vas termorezistent. Pui straturi alternative de vinete și de carne cu roșii. Presari deasupra brânză rasă. Introduci vasul la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Ana-Maria Talangă, sat Mislea, com. Scorțeni, jud. Prahova

Iată aici o rețetă delicioasă de musaca.

Add Comment