Musaca din piept de pui

Musaca din piept de pui este un preparat pentru care nu trebuie să depunem mari eforturi. Este o mâncare foarte des preparată în bucătăriile românilor, gospodinele reușind să aducă pe masă „ceva bun„, așa cum spun cei mici.
Musacaua este un preparat care provine din bucătăria grecească, după cum se laudă grecii. În general musacaua este o mâncare pentru care se folosește carne tocată (de porc, de vită, de pui) și felii de vinete, așezate în straturi. Există versiuni de musaca pentru care putem folosi alte legume, cum ar fi cartofii sau dovleceii, care înlocuiesc vinetele.
Și totuși unde își are originea musacaua? Se pare că a fost descoperită o carte de bucate medievală arabă, unde apare rețeta unui preparat denumit „musakhkharl„, o mâncare din Levant, care pare a fi o variantă de musaca. Turcii au publicat o carte în 1862, unde poate fi găsită o rețetă de musaca. De fapt, ce mai contează?! Bine că avem rețeta de musaca.

musaca

Foto: Musaca din piept de pui – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 piept de pui
5 cartofi potriviți ca mărime
2 roșii
1 ceapă
sare, piper
2 ouă
smântână vegetală
pătrunjel
Pregătești așa:
Dai pieptul de pui prin mașina de tocat, iar cartofii îi tai felii. Dai ceapa prin răzătoarea mică, scurgi zeama și o amesteci cu pieptul tocat, sare, piper și 1 ou.
Iei un vas de yena și îl ungi cu ulei. Așezi un strat de cartofi, unul de carne, apoi roșiile tăiate rondele și încă un strat de cartofi. Adaugi apă până acoperi toată compoziția și dai la cuptor pentru 20 de minute.
Bați 1 ou cu smântâna vegetală, adaugi pătrunjelul tocat și torni toată această compoziție peste musaca. Mai lași la cuptor pentru încă 10 minute. Decorezi cu frunze de pătrunjel sau mărar.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Ioana Mihăileanu, Ploiești, jud. Prahova

Încearcă și rețeta de musaca de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!