Musaca de varză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 varză de 1 kg
500 g carne 
tocată de porc
7 linguri smântână
1/2 kg roșii
1 ardei gras
3 linguri ulei
1 ceapă
sare
piper
verdeață
zeamă de carne 
sau supă făcută 
din concentrat de legume
pesmet

Pregătești așa:
Prăjești carnea tocată în ulei împreună cu ceapa. Adaugi sare, piper și verdeața tocată. Desfaci varza, tai cotorul și scoți foile, înlăturând părțile groase, apoi opărești frunzele.
Ungi o tavă cu ulei, presari pesmet și întinzi câteva foi de varză și bucăți de ardei gras. Deasupra pui un strat de carne tocată, apoi alt rând de foi de varză. Procedezi așa până termini cantitatea de carne și foile de varză.
Termini cu un rând de foi de varză peste care presari pesmet, puțină grăsime, smântână și sare.
Pui totul la cuptor. Când este gata, scoți musacaua și o răstorni pe un platou.
Porționezi musacaua și o servești cu smântână deasupra. Este delicioasă!

6 porții 
Pregătire: 45 minute 
COACERE: 60 minute
Rețetă de Alexandra Cristina Ene, Caracal, jud. Olt

Vrei o altă rețetă de musaca?

Add Comment