Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1 varză de 1 kg
500 g carne
tocată de porc
7 linguri smântână
1/2 kg roșii
1 ardei gras
3 linguri ulei
1 ceapă
sare
piper
verdeață
zeamă de carne
sau supă făcută
din concentrat de legume
pesmet
Pregătești așa:
Prăjești carnea tocată în ulei împreună cu ceapa. Adaugi sare, piper și verdeața tocată. Desfaci varza, tai cotorul și scoți foile, înlăturând părțile groase, apoi opărești frunzele.
Ungi o tavă cu ulei, presari pesmet și întinzi câteva foi de varză și bucăți de ardei gras. Deasupra pui un strat de carne tocată, apoi alt rând de foi de varză. Procedezi așa până termini cantitatea de carne și foile de varză.
Termini cu un rând de foi de varză peste care presari pesmet, puțină grăsime, smântână și sare.
Pui totul la cuptor. Când este gata, scoți musacaua și o răstorni pe un platou.
Porționezi musacaua și o servești cu smântână deasupra. Este delicioasă!
6 porții
Pregătire: 45 minute
COACERE: 60 minute
Rețetă de Alexandra Cristina Ene, Caracal, jud. Olt
Vrei o altă rețetă de musaca?
LA INCEPUT LA INGREDIENTELE NECESARE ESTE INCLUSA SI 1/2 KG ROSII IAR IN DESCRIERE NU APAR NICAIERI ROSIILE !UNDE SE PUN, IN COMPOZITIA UMPLUTURII DE CARNE SAU PESTE VARZA ?
IDEM SUPA DE LEGUME INSCRISA LA INGREDIENTE , PENTRU CE SE FOLOSESTE CA IN DESCRIEREA RETETEI NU APARE?