Musaca de țelină

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
750 g carne tocată amestec
6-8 țeline românești
2 cepe
1 ardei
1/2 kg roșii
sare
1 lingură bulion
2 ouă
2-3 linguri smântână
piper
verdeață (mărar și pătrunjel)
3 linguri făină
ulei pentru prăjit
supă de carne sau apă
Pregătești așa:
Cureți țelinele, le tai felii, le dai prin făină și le prăjești pe ambele fețe. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în puțin ulei. După ce devine sticloasă, adaugi carnea tocată, sare și piper și le mai călești împreună circa 10 minute. Torni și câteva picături de supă sau de apă. Adaugi apoi bulionul și mărarul tocat. Iei compoziția de pe foc, o lași la răcit și adaugi 1 ou bătut.
Iei un vas termorezistent, îl ungi și pui felii de țelină, apoi carne tocată și acoperi cu un alt rând de țelină. Pui apoi un rând de ardei tăiați julien, felii de roșii decojite, torni supa sau apa și dai musacaua la cuptor. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi 
1 ou bătut amestecat cu 2-3 linguri de smântână. La servire, presari pătrunjel verde tocat mărunt.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Paula Cândea, București

Intră aici și vei găsi o rețetă de musaca specială.

Add Comment