Musaca de pui cu dovlecel

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îţi trebuie:
2 dovlecei
2 ouă
2 bucăți piept de pui
200 g paste făinoase (pene rigate, macaroane)
200 g smântână
50 ml ulei
1 ceapă
1 legătură pătrunjel tocat
sare
piper
1 lingură condiment vegetal
Pregătești așa:
Dai carnea prin mașina de tocat, iar ceapa o toci și o călești ușor în ulei. Când sunt aproape gata, le dai sub jet de apă rece.
Dovleceii îi tai rondele, condimentezi totul și pui compoziția într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei în următoarea ordine: un strat de dovlecei, un strat de paste, carnea tocată și condimentată, din nou paste și ultimul strat trebuie să fie de dovlecei.
Bați ouăle bine cu smântâna, pui puțină sare, piper și torni peste compoziția din vas. Presari cu pătrunjel verde tocat și dai vasul la cuptor pentru 30-35 minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Daniela Milășan, Reghin, jud. Mureș

Intră aici și vei găsi o altă rețetă de musaca. 

Add Comment