FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Ioana Preda, București
Preț: 27 lei-6 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie:
■ 1 kg lobodă ■ 100 g unt sau margarină ■ 300 g cartofi
■ 250 g carne tocată de porc sau de vită
■ 150 ml lapte
■ 100 g cașcaval ■ 1 ceapă ■ 1 ou
■ 50 g făină ■ sare ■ piper
Pregătești așa: Alegi și speli foarte bine loboda, frunză cu frunză. Înăbuși loboda în jumătate din cantitatea de unt, împreună cu carnea și ceapa tocată. Separat, fierbi cartofii sau îi coci în cuptor, apoi îi cureți și îi tai în felii. Ungi un vas de yena cu unt și pui un strat de cartofi, unul de lobodă înăbușită și umpli vasul pe trei sferturi, așezând ultimul strat de cartofi. Bați oul întreg, adaugi făina combinată cu lapte și torni amestecul peste musaca. Deasupra presari cașcaval ras și cuburi mici de unt. Lași vasul la cuptor 30 de minute, până când musacaua se rumenește frumos.