Musaca de fasole galbenă


Rețetă trimisă de Denisa Rodica Teșu, Iași

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 50 minute

Îți trebuie:

  • 1 kg fasole păstăi
  •  1/2 kg carne tocată
  •  5 cepe
  •  ulei
  •  4 ouă
  • 3 linguri pastă tomate diluată cu o cană jumătate de apă
  • o linguriță cu vârf zahăr tos
  • sare
  • piper

Pregătești așa: 

Fierbi păstăile galbene late și le lași la răcit. Tai mărunt cele 5 cepe și le călești în puțin ulei. Separat, călești carnea tocată, până își schimbă culoarea, după care o amesteci cu ceapa călită. Amesteci carnea cu cele 4 ouă, sare, piper după gust. Ungi cu margarină o cratiță sau un vas de yena, de 3-4 kg și pui, în straturi, păstăile călite și alternezi cu straturi de carne tocată și călită. Ultimul strat să fie de păstăi. Apoi apeși bine totul cu mâna și torni 2 ouă bătute cu pastă de tomate, în care pui o lingurița cu vârf de zahăr. Dai totul la cuptor 50 minute, la foc potrivit, și o servești ca felul doi. Poftă bună!

Add Comment