Musaca de cartofi noi cu mazăre

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Iuliana Lako, com. Cenad, jud. Timiș

Preț: 25 lei-6 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 45 minute

Musaca de cartofi noi cu mazăre

Îți trebuie pentru musacaua de cartofi nou cu mazăre: 1 kg cartofi noi (mari), 500 g carne tocată, 400 g mazăre, 150 g cașcaval, 500 ml lapte, 4 linguri făină, 4 gălbenușuri de ou, sare, piper, ulei

Pregătești așa: Cureți și speli cartofii, apoi îi pui la fiert, iar când sunt gata, îi strecori și îi cureți de coajă, dacă este nevoie. Pui carnea tocată la călit și adaugi sare și piper după gust. Cartofii curățați, îi tai rondele și pui jumătate dintre ei într-un vas termorezistent. Peste cartofi pui stratul de carne călită, cubulețele de cașcaval, mazărea fiartă și strecurată. Acoperi cu straturi de cartofi rămași. Faci rântașul din făină, adaugi laptele și gălbenușurile bătute. Când se îngroașă, torni amestecul peste stratul de cartofi. Scuturi tava puțin și o bagi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade până prinde o crustă aurie.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!