Musaca de cartofi cu șuncă și cașcaval

Musaca de cartofi cu șuncă și cașcaval, pentru a crește sănătoși și fericiți, toți piticii au nevoie de delicii. Rețete de musaca, pe care o prezentăm mai jos este ușoară, fiind preparată cu carne de pasăre. Nu numai copiii se vor bucura de această bunătate, ci și adulții.
Musacaua, deși cunoscută ca o mâncare grecească are originea undeva în Arabia. A pătruns în Europa adusă de bucătăria Imperiului Otoman. Numele vine din limba arabă și înseamnă „răcit„. Musacaua este o îmbinare de carne, legume și condimente care diferă de la o regiune la alta.

musaca

Foto: Musaca de cartofi cu șuncă și cașcaval – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg cartofi
200 g șuncă de pasăre
200 g carne de pasăre fiartă
200 g cașcaval
5 linguri lapte
1 cub de unt
3 linguri făină
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
sare
piper proaspăt măcinat
ulei
pesmet
mărar sau pătrunjel
Pregătești așa:
Speli cartofii, îi fierbi în apă ușor sărată, iar după 20 de minute, îi scurgi, îi decojești și îi tai în felii groase de cel mult 1 cm. Topești untul într-o tigaie, la foc mic îi călești puțin ceapa tocată. Presari făina și stingi cu laptele fierbinte, adăugat treptat, amestecând energic, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. În sosul alb obținut, adaugi verdeața fin tocată, felii de usturoi, sare și piper după gust. Tai mărunt sau dai prin mașina de tocat carnea de pasăre și șunca.
Ungi o tavă cu ulei și o tapetezi cu pesmet. Așezi în straturi cartofii și amestecul de carne, pe care îl stropești cu sosul alb. Ultimul strat va fi de cartofi. Presari deasupra cașcavalul și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute.
Porționezi musacaua după ce s-a mai răcit și o servești cu salată verde sau roșii.

Pregătire 50 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Încearcă și rețeta de musaca de aici.

Add Comment