Musaca cu amestec de legume

Musaca cu amestec de legume, o musaca mai altfel, dar la fel de gustoasă ca cea originală.
Se pare că musacaua îşi are originea undeva în Arabia. Această mâncare etajată care reuneşte legume, carne şi condimente neobişnuite, a pătruns în Europa adusă de bucătăria Imperiului Otoman. De exemplu, turcii mănâncă musacaua asortată cu pilaf sau iaurt uşor diluat, asezonat cu mirodenii.

musaca

Foto: Musaca cu amestec de legume – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
10 cartofi de aceeași mărime
500 g carne de porc
300 g granule de soia
amestec legume uscate (facultativ)
3 ouă
4 roșii sau 2 linguri pastă de roșii
2 cepe medii
2 morcovi
200 g smântână
100 g cașcaval
ulei și pesmet pentru tapetat
pătrunjel
sare, piper
boia
Pregătești așa:
Cartofii îi pui în coajă la fiert, în apă cu sare. Separat, fierbi 15 minute granulele de soia. Între timp, pregătești umplutura: călești ceapa tăiată mărunt, adaugi morcovul și o lingură din amestecul de legume uscate. Când legumele sunt aurii, pui carnea tocată, granulele de soia fierte și condimentezi cu sare, piper și boia. După 10 minute pui roșiile date pe răzătoare sau pasta de roșii și le lași pe foc încă 10 minute. La final, adaugi un ou și verdeața tocată mărunt. Dacă mai este nevoie, condimentezi încă o dată cu sare și piper.
Cureți cartofii de coajă și îi tai feliuțe de aceeași grosime. Ungi un vas cu ulei și îl tapetezi cu pesmet. Apoi așezi un strat de rondele de cartofi, un strat de carne și razi cașcaval, apoi iar un strat de cartofi, un strat de carne, unul de cașcaval și, la final, cartofi. Bați cele 2 ouă rămase, pui smântâna, 1 lingură de apă și un praf de sare. Torni acest amestec peste musaca. Dai vasul la cuptor pentru circa 50 de minute (timpul indicat de mine este relativ întrucât depinde de cuptor). Musacaua este gata când face o crustă arămie deasupra.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă trimisă de Sabina Baboi, București

Intră aici și încearcă rețeta!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!