Minitarte din varză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 frunze mici de varză
50 g unt
1 cârnat
5 pălării de ciuperci
½ ceapă
1 ardei roșu
100 ml lapte
1 lingură făină
3 linguri smântână
6 ouă
50 g cașcaval
sare
piper

Pregătești așa:
Frunzele de varză le introduci în apă cu sare clocotită și le lași timp de 2 – 3 minute, apoi le scoți și le pui la scurs. Călești în unt ceapa tăiată mărunt, ciupercile tăiate tot mărunt și ardeiul tăiat cubulețe mici. Când legumele s-au înmuiat, adaugi cârnatul tăiat felii. Tragi legumele doar într-o parte a tigăii, adaugi făina în sosul din tigaie și amesteci continuu. Diluezi totul cu laptele. Amesteci totul și potrivești gustul de sare și piper. Ungi formele pentru minitarte cu unt și le presari cu pesmet. În fiecare formă pui câte o frunză de varză. În fiecare frunză de varză pui câte o lingură de umplutură. Apoi deasupra pui câte o jumătate de lingură de smântână și acoperi cu un ou spart ca pentru ochi. Sărezi oul, apoi razi cașcaval peste el. Introduci minitartele în cuptorul preîncălzit și le lași timp de 5 minute la 200 de grade. Apoi le mai lași încă 5 minute la temperatura de 100 de grade.

6 porții 
Pregătire: 40 minute 
COACERE: 10 minute
Rețetă de Alina Vacaru, Iași

Pentru o altă rețetă cu varză, intră aici. 

Add Comment