Miel cu spanac

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Ionela-Laura Caraiman, loc. Miron Costin, com. Trifești, jud. Neamț

Preț: 35 lei-4 porții

Pregătire: 80 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie:
■ 1 kg carne de miel cu os
■ 1,5 kg spanac
■ 8 linguri ulei ■ 2 cepe mari
■ 3-4 căței de usturoi
■ sare ■ piper ■ 2 linguri pastă de tomate
■ 1 lingură făină ■ 1 lămâie

Pregătești așa: Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape, îl opărești și îl pui la scurs (dacă frunzele sunt foarte mari, le tai, dar nu mărunt). Speli bucățile de carne, le porționezi și le înăbuși în ulei. Adaugi ceapa tocată și usturoiul. Sărezi, piperezi și adaugi pasta de tomate. Pui apă fierbinte și lași la fiert până când carnea se înmoaie. Adaugi spanacul și mai fierbi circa 10-15 minute. Dizolvi făina în puțină apă și adaugi amestecul peste întreaga compoziție. Mai lași să dea câteva clocote și adaugi suc de lămâie. Servești mielul cald.

Add Comment