Miel cu ardei roșii și vin

FOTO: Mihai Nicolae

Rețetă de Corina Kendi, sat Iod, com. Răstolița, jud. Mureș

Preț: 29 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 50 minute

Îți trebuie: ■ 900 g miel ■ 1 lingură făină ■ 4 linguri ulei ■ 2 cepe roșii ■ 4 căței usturoi ■ 2 lingurițe boia ■ 2 foi de dafin ■ 2 crenguțe de cimbru ■ pătrunjel tocat ■ 1 cană și jumătate vin roșu ■ 1/2 cană apă ■ 3 ardei roșii ■ sare, piper, condiment pentru miel

Pregătești așa: Tai carnea în bucăți, o condimentezi și o dai prin făină. Într-o tavă pui uleiul la încins și prăjești bucățile de carne, până devin aurii, apoi le golești într-o tavă la cuptor. Separat, călești ceapa tăiată peștișori și usturoiul tăiat rondele, apoi adaugi boiaua, foile de dafin, cimbrul, vinul roșu, apa și ardeiul tăiat fideluță și le lași la fiert 10-15 minute. După ce au fiert, torni conținutul peste carne, în tava de cuptor, acoperi tava cu o folie de aluminiu și dai tava la cuptor 30 de minute, iar dacă nu s-a frăgezit carnea, mai dai tava la cuptor încă 15-20 de minute. Servești preparatul cald, decorat cu foi de dafin, cimbru și pătrunjel, alături de o garnitură de cartofi sau legume asortate.

Add Comment