Midii în sos de vin și usturoi

Pentru o masă mai sofisticată, un preparat foarte apreciat este cel de Midii în sos de vin și usturoi. Foarte multe restaurante oferă în lista de meniu un astfel de preparat. Hai să-l facem și noi acasă!
Midia este o scoică de apă sărată sau dulce, care are 2 cochilii simetrice, ușor alungite. Sunt de două tipuri: midii simple și midii păroase (având un smoc de fire la capăt). La cumpărare trebuie să fim atenți ca midiile să nu miroasă și să fie perfect închise. La fiert, midiile bune se vor deschide. Cele care rămân închise ermetic nu se consumă.

Foto: Midii în sos de vin și usturoi – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg midii
2 linguri ulei de măsline
1 lingură un
4 căței de usturoi
100 ml vin alb
pătrunjel verde
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Pregătești așa:
Cureți midiile: iei fiecare midie și o cureți de „mustăți”, trăgând de ele în partea opusă balamalei cochiliei. Cureți cochilia frecând-o energic cu un burețel de sârmă, sub jet de apă. Depunerile calcaroase le cureți cu lama unui cuțit. Pui midiile curățate într-un vas cu apă curată. Într-o tigaie largă, încingi uleiul și untul. Adaugi usturoiul strivit, îi călești scurt, doar până începe să miroasă. Adaugi vinul și aduci la faza de fierbere.
Pui midiile scurse de apă în tigaie și amesteci bine. Acoperi tigaia cu capac și lași așa 5 minute. Verifici dacă s-au deschis toate midiile în acest timp și, dacă nu, amesteci în ele, pui iar capacul și mai lași pe foc 5 minute. Scoți midiile într-un vas încăpător. Sosul rămas în tava îl pui la foc mare până scade puțin, apoi adaugi pătrunjelul tocat fin și sucul de lămâie. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Torni sosul peste midii și le servești alături de un pahar cu vin alb (cel pe care l-ai folosit la gătit).

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Lunca Cetățuii, com. Ciurea, jud. Iași

Intră aici și încearcă și această rețetă!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!