Elena Bulf, Techirghiol
6 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 25 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:
- 12 mere
- 400 g pui
- 80 g unt
- 1 lingură făină
- 1 lingură zahăr
Pregătești așa:
Tai carnea de pe os, o faci bucăți și o prăjești cu 40 g unt.
După ce s-a rumenit pu-țin, adaugi o ceașcă de apă, puțină sare și fierbi înăbu-șit, până scade tot lichidul. Lași să se răcească, apoi dai de două ori prin mașina de tocat.
În timp ce fierbe carnea, speli merele, le tai un ca-pac în dreptul cozii, scoți cât mai mult miez, cu o linguriță, apoi umpli cu carnea tocată. Le așezi într-o cratiță cu tăietura în sus. Zahărul îl caramelizezi ușor și stingi cu o ceșcuță de apă. Dai în 2-3 clocote, după care torni peste mere. Dai cratița la cuptor, la foc potrivit și o ții până se înmoaie merele. Le servești calde.