Mere umplute cu piept de pui și susan

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Ioana Petrov, Babadag, jud. Tulcea

Preț: 23 lei-6-8 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 50 minute

Îți trebuie: 6-8 mere, 300 g piept de pui, 100 g susan, 1 ardei gras roșu, 1 ceapă mijlocie, 300 ml sos tomat, 100 ml smântână, 30 ml miere de salcâm, 150 g unt, 1 crenguță rozmarin, 1 crenguță
busuioc, 5 g coriandru, piper alb, sare

Foto: MIhai Nicolae

Pregătești așa: Toci pieptul de pui mărunt, speli merele, le tai în jumătăți și le scobești, cureți ceapa și o toci mărunt, iar ardeiul îl speli și îl toci mărunt. Speli rozmarinul și busuiocul și le toci mărunt. Călești ceapa și ardeiul în 100 g unt, apoi adaugi pieptul de pui, susanul, sare și piper. Umpli merele cu acest amestec și le așezi într-o cratiță unsă cu untul rămas, iar peste ele torni 150 ml apă fiartă și dai la cuptor 20 de minute. În sosul tomat adaugi mierea, busuiocul, rozmarinul, coriandrul, sare, piper și pui peste mere. Mai lași la cuptor încă 30 de minute la foc potrivit.

Add Comment