Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt
PREȚ: 15 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie: ■ 200 g vinete
■ 600 g mere ■ 200 g crenvurști
■ 50 g cașcaval ■ 50 g unt ■ 20 ml ulei ■ sare ■ 2 crenguțe de mentă
Foto: Mihai Nicolae
Pregătești așa: Ștergi vinetele, le tai în felii rotunde de circa
1 cm grosime și le presari cu sare. Speli merele, le scobești mijlocul și îndepărtezi cotoarele. Într-o tavă cu ulei și puțină apă pui feliile de vinete, iar pe fiecare așezi un măr cu gura în sus, în care introduci bucățile de unt. Mai pui în scobitură cașcavalul tăiat în baghete subțiri și bucăți de crenvurști, rămânând în afara mărului circa 1 cm. Crestezi merele din loc în loc pe lungime, iar în crestătură introduci frunze de mentă, apoi introduci în cuptorul încins la 120 grade Celsius, pentru 30-40 de minute. În timpul coacerii nu trebuie să lipsească apa din tavă, pentru a nu se rumeni prea tare și pentru a se pătrunde în mijloc.