Medalioane de porc cu umplutură de spanac


Claudia Poppel, Hunedoara
Îți trebuie:

  • 2 fileuri de porc (de 350-400 g fiecare)
  • 25 g unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper negru
  • 1 cățel de usturoi presat.

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 40 g unt
  • o pungă mică (de 150 g) de spanac decongelat
  • 175 g carne de porc tocată
  • puțin pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 ou bătut
  • sare
  • piper negru
  • 1 crenguță cimbru verde (sau o priză de cimbru uscat)
  • 1 priză de nucșoară
  • o priză de piper.

Pregătești fileurile așa:
Tai capetele fileurilor obținându-se astfel 2 suluri lungi de 23-24 cm (capetele le toci ulterior pentru umplutură). Crestezi fileurile pe mijloc, pe toată lungimea, tăietura ajungând până la 1/4 din diametru, le deschizi și le bați, până ce suprafața lor se dublează. La sfârșit bați bine și marginile, ca să fie cât mai plate.
Pregătești umplutura așa:
Călești ceapa în jumătate din ulei, până ce devine sticloasă, apoi o scoți din tigaie, adaugi uleiul rămas și călești spanacul. Amesteci carnea tocată (inclusiv capetele fileurilor), ceapa, spanacul, pătrunjelul tocat, oul, sarea și cimbrul și condimentezi cu sare și piper. Sărezi și piperezi fileurile și le acoperi cu un strat de umplutură. Le rulezi și apeși ca să se lipească bine capetele. Le legi cu sfoară subțire și le mai dai un praf de sare și piper pe dinafară. Încingi bine cuptorul. Pui untul la încins în tigaie, prăjești usturoiul și, când s-a rumenit, scoți usturoiul din tigaie și în locul lui pui fileurile rulate și le prăjești pe toate părțile. Acoperi tigaia, o dai la cuptor și lași carnea să se frăgezească timp de 45 de minute, stropind-o din când în când cu sos. Iei capacul și mai lași 15 minute să se rumenească bine. La final, îndepărtezi sfoara, tai fileurile în 12 felii și îți recomand să le servești pe un strat de cartofi prăjiți.

Add Comment