Mazăre nouă cu ficăței de pui

Foto: Mihai Nicolae

Mazăre nouă cu ficăței de pui

Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Îți trebuie: 500 g mazăre nouă, 400 g ficăței de pui, 100 ml ulei, 1 ceapă mare, 1 morcov, 1 linguriță zahăr, 1 lingură pastă de tomate, 1 linguriță cimbru uscat, 1 legătură mărar, sare, piper

Pregătești așa: Cureți ceapa și morcovul, le speli și le toci mărunt, după care le călești în ulei timp de 5-6 minute, apoi adaugi în cratiță ficățeii de pui (spălați și curățați de pielițe) și cimbrul. Le prăjești înăbușit timp de 10 minute, pe urmă pui în cratiță pasta de tomate, mazărea, o ceșcuță cu apă și potrivești gustul de sare și piper. Acoperi cu capac și lași să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute. La final presari mărarul tocat mărunt. Mâncarea se poate face în orice sezon, cu mazăre din congelator sau din conservă. Vara, însă, are un gust aparte. Cine dorește, poate adăuga și 1-2 căței de usturoi. Gustul va fi deosebit, accentuat. De asemenea, pe timp de vară se folosește ceapă proaspătă și morcovi noi. Poți înlocui ficatul de pui și cu ficat de porc, doar că atunci gustul va fi puțin modificat.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!