Mărtaș de hrean cu coaste și cârnați

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 cană de iaurt
200 ml smântână grasă
2 linguri făină
1 ou
100 ml lapte
3 linguri de hrean ras
sare, piper
1 coastă afumată de porc
1/2 kg cârnați afumați
Pregătești așa:
Porționezi cârnații și coasta și le pui la fiert. După 15 minute, iei din oală un polonic de zeamă pe care o amesteci cu o cană de iaurt. Pui amestecul la foc potrivit.
Până dă în clocot, amesteci făina cu oul și smântâna, subțiezi cu lapte și adaugi totul în oală, amestecând ușor până se îngroașă. Pui sare și piper după gust, apoi adaugi hreanul ras.
Mărtașul îl servești cu costiță și cârnațul alături.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Daniela Arba, loc. Vadu Izei, jud. Maramureș

Add Comment