Mâncărică turcească de pui

Foto: Mâncărică turcească de pui – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 piept de pui
80 g unt
40 g mango
2 linguri smântână
2 linguri sos de soia
1 cub de supă
1 lingură făină
1 lingură praf de curry
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 linguriță boia iute
sare și piper
Pregătești așa:
Pieptul de pui îl speli și îl cureți de pieliță (dacă are), apoi îl usuci cu un prosop de bucătărie, după care îl tai în bucățele potrivite. Ceapa o cureți, o speli și o tai cubulețe, pe care le pui într-o tigaie, împreună cu untul, carnea și curry-ul. Le călești 1/4 oră. Acoperi carnea cu făină și cățelul de usturoi tocat mărunt și o mai prăjești timp de 5 minute.
Cubul de supă îl dizolvi în 100 ml apă și îl amesteci în tigaie, apoi mai lași totul circa 5 minute la foc mic. Condimentezi cu sare, piper și boia iute sau dulce, după gust.
Faci un sos din mango, sos de soia și smântână. Cureți mango de coajă și îl tai cubulețe, apoi îl pui în vasul robotului, adaugi și sosul de soia și smântâna și le pasezi până devin o pastă. Dregi mâncărica cu acest sos, făcut din mango, sos de soia și smântână.
Servești mâncărica cu lipii calde și orez.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 20-25 minute
Rețetă de Tudorița Mihai, București

Add Comment