Mâncărică de piersici și carne

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
200 g piersici fără sâmburi
500 g piept de pui
30 g unt
1 linguriță făină
1 lingură zahăr
sare
Pregătești așa:
Speli carnea, o tai în cubulețe și o fierbi 30-35 de minute. În timp ce fierbe carnea, speli piersicile și le scoți sâmburii. Când carnea este bine fiartă, topești untul într-o tigaie antiaderentă, presari făina, amesteci și torni treptat 200 ml zeamă fierbinte, în care a fiert carnea, amestecând. Ai grijă ca sosul alb să nu se îngroașe! Separat, caramelizezi zahărul, îl dizolvi cu puțină supă de carne și torni siropul peste sosul alb. Adaugi piersicile în vasul în care a fiert carnea, iar după 10-15 minute, pui sosul alb, sărezi mâncarea după indicațiile medicului și lași să mai fiarbă câteva minute la foc slab.
Sfaturile mele! Am ales să prepar această mâncare, datorită proprietăților piersicilor care și gătit și crude favorizează digestia și provoacă eliminarea rapidă a toxinelor din corp. Și, ca toate fructele, piersicile conțin vitamine și săruri minerale. Mie mi-au fost indicate în perioada când eram anemică, pentru conținutul lor bogat în fier.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Intră aici și vei găsi o rețetă specială cu piersici.

Add Comment