Mâncare ungurească din pui și ceapă

Foto: Mihai Nicolae

Mâncare ungurească din pui și ceapă

Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie pentru mâncare ungurească din pui și ceapă: 500 g ceapă, 3 ardei grași roșii, 4 picioare de pui, 1 piept de pui (cu os), 3-5 linguri ulei, 1 linguriță boia dulce, sare, piper, 1 lingură condiment vegetal, 200 ml smântână subțire, 250 ml lapte, 750 g cartofi, pătrunjel verde

Foto: Mihai Nicolae

Pregătești mâncarea ungurească din pui și ceapă așa: Cureți ceapa și o tai rondele, iar ardeii îi tai în bucăți. Ungi o tavă cu ulei și așezi legumele uniform pe fundul tăvii. Tai picioarele de pui la încheietură, în două. Amesteci boiaua cu 1-2 linguri de ulei, ungi bucățile de carne cu acest amestec, presari sare și piper și le așezi peste legumele din tavă. Dizolvi condimentul vegetal în
200 ml de lapte fierbinte, apoi îl torni împreună cu smântâna și laptele peste carne și legume. Dai tava la cuptor, la foc potrivit pentru circa o oră. Tai cartofii în felii groase (după ce i-ai spălat și curățat îm prealabil) pe lungime și îi prăjești în 2-3 linguri de ulei, într-o tigaie încăpătoare. După ce au prins puțină culoare pe toate părțile, acoperi cartofii cu un capac și îi prăjești în continuare cam 15 minute, apoi iei capacul și lași tigaia pe foc încă 5 minute. După ce s-a făcut friptura, scoți carnea, îndepărtezi oasele, o tai felii și o pui înapoi peste legume și sos. Servești mâncarea cu cartofii prăjiți și presari pătrunjelul verde. Este o mâncare delicioasă, sățioasă și merge foarte bine alături de o bere sau un vin roșu!

Add Comment