Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari
6 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 1 oră
Îți trebuie:
- 1 kg carne macră de miel
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ceapă mare roșie
- 1 pahar cu vin alb
- 1 salată verde
- 2 ouă
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- oregano
Pregătești așa:
Tai mărunt ceapa verde și pe cea roșie și le pui la călit în ulei de măsline. Speli carnea, o tai în cuburi mari și o adaugi peste ceapă. Condimentezi cu sare, piper și puțin oregano, apoi adaugi vinul. Dai în clocot 2-3 minute, apoi adaugi apă cât să acopere carnea. Pui într-o cratiță apă să fiarbă și adaugi salata, să se opărească. Apoi o scoți, o scurgi și o toci subțire. Adaugi salata, astfel tăiată, în mâncare. După 50 minute, adaugi ouăle astfel: bați albușurile spumă, încorporezi apoi gălbenușurile și puțină zeamă în care a fiert carnea. Omogenizezi bine și pui acest amestec peste mâncare. Mai lași pe foc 5 minute. Când servești, pui deasupra mărarul tocat fin.