foto: Mihai Nicolae
Mâncare de vită cu mărar
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna Mureș, jud. Mureș
Preț: 19 lei-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 80 minute
Îți trebuie: 600 g carne de vită, 1 ceapă mică, 30 ml ulei, sare, 3 legături mari de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriță de făină
Pregătești așa: Speli bine carnea, o tai în bucățele și o călești puțin, împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Stingi cu puțină apă și lași să fiarbă înăbușit. Speli în multe ape mărarul, îl toci, dar nu foarte mărunt și îl adaugi peste carne, împreună cu un pahar de apă și făina amestecată bine, să nu apară cocoloașe.Adaugi și sare, după gust. Lași să fiarbă 40 de minute la foc mic, apoi adaugi pătrunjelul tocat și dai deoparte. Servești mâncarea alături de paste fierte și cu smântână din belșug.