Mâncare chinezească

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g pulpă de porc
2 morcovi
1 castravete verde
2 linguri alune
pastă de ardei iute
50 ml sos de soia
amidon
sare și piper alb
1 linguriță zahăr
Pregătești așa:
Speli pulpa de porc și o tai cuburi medii și o sotezi. Cureți de coajă morcovul, îl speli și îl tai rondele. Castravetele îl speli și îl tai ca pe morcov.
Pasta de ardei iute, sosul de soia, supa, sarea, piperul, zahărul, piperul alb le adaugi la rondelele de morcov, porcul sote și alunele, după care le pui la fiert. Legi mâncarea cu amidon dizolvat în apă, după care adaugi castravete rondele.

De reținut:
Se găsesc bețe chinezești fabricate din lemn (în special bambus), metal, ceramică, plastic și os (în special fildeș). Chinezii consideră că este barbar a avea un cuţit la masă, din această cauză mâncărurile sunt preparate în bucăţele mici, gata pentru a fi culese şi mâncate.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă trimisă de Mioara Dan, Brașov

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment