Fotot: Mihai Nicolae
Macaroane cu fasole verde și brânză
– rețetă specifică Italiei
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava
Preț: 15 lei-4 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 10 minute
Îți trebuie: ■ 500 g fasole verde ■ sare ■ 400 g tortiglioni (sau fusilli) ■ 500 g roșii ■ 150 g șunculiță afumată ■ 2 linguri ulei ■ 1 lingură pătrunjel verde tocat ■ 125 ml supă făcută din concentrat de legume ■ piper ■ 200 g telemea puțin sărată
Pregătești așa: Speli fasolea verde, o cureți, o tai bucăți și o fierbi circa 5 minute în apă cu sare. În aceeași apă fierbi și pastele (după indicațiile de pe ambalaj). În apa în care fierbi pastele, introduci câteva secunde și roșiile, apoi le scoți, le cureți de pieliță și le tai mărunt. Șunculița afumată, tăiată fâșii, o prăjești în uleiul încins, până ce devine crocantă, după care o scoți din tigaie și, în locul ei, pui roșiile, pătrunjelul și supa făcută din concentratul de legume. Adaugi sare și piper după gust și fierbi totul încet, circa 5 minute. Scurgi de apă pastele și fasolea, le amesteci cu baconul prăjit și cu sosul de roșii. Încorporezi brânza sfărâmată sau tăiată cubulețe și condimentezi.