Limbă de vită gătită ca la Damasc

Pentru rețeta prezentată, Limbă de vită gătită ca la Damasc, se folosesc condimente orientale, care îi dau o aromă deosebită. Limba de vită gătită ca la Damasc este foarte bună dacă la servire se adaugă legume fierte la abur.

Foto: Limbă de vită gătită ca la Damasc – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 limbă de vită
4 pahare de oțet
6 căței de usturoi
1 lingură cardamom zdrobit
1 ceapă
2 morcovi
1 lingură coajă de lămâie amestecată cu coajă de portocală rasă
1/2 lingură zahăr
1 legătură pătrunjel tocat
2 frunze de țelină tocate
sare, piper, cuișoare, scorțișoară
ulei
Pregătești așa:
Speli limba și o crestezi în câteva locuri în care introduci jumătăți de căței de usturoi și cuișoare. Așezi limba în vas termorezistent și torni oțetul. Presari puțină sare, cardamomul, ceapa tocată, morcovii rași, coaja de lămâie și de portocală, țelina, zahărul și puțin ulei. Acoperi vasul cu folie și îl păstrezi pentru cel puțin 5 ore în frigider, cel mai bine de seara până dimineața. Periodic, întorci limba în vas, ca să fie acoperită de marinadă.
Fierbi conținutul vasului la foc mic, în această compoziție adăugând apă fierbinte, ori de câte ori este nevoie. După aproximativ 2 ore, scoți limba, o cureți de pieliță și o învelești în hârtie de copt unsă cu ulei. O presezi între două tocătoare, pe cel de deasupra punând o greutate. O servești rece, la aperitiv, stropită cu zeamă de lămâie.

Pregătire 30 minute; Fierbere 120 minute
Rețetă de Gabriela Văireanu, București

Add Comment