Limbă cu sos de legume

Angela Beldean, Tg. Mureș

Îți trebuie:

  • 1 limbă de vită
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 1 țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură făină
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • 50 ml vin alb
  • sare.

Pregătești așa:
Speli limba și o pui la fiert. După 20 de minute, o scoți din apă, o cureți de pielea grasă și o pui din nou la fiert, împreună cu legumele curățate și spălate, tăiate în bucăți mari. Când limba a fiert suficient, o scoți din apă și o tai în felii cu grosimea de 2 cm. Topești untul într-o crăticioară și adaugi făina, pe care o călești foarte puțin. Stingi cu laptele și lași să fiarbă 10 minute. Legumele se pasează și o torni în acest sos. Adaugi și vinul, lași să fiarbă încă 10 minute. Dacă sosul este prea gros, poți subția cu puțină apă în care a fiert limba cu legumele. Potrivești de sare și torni sosul peste limbă. Opțional, în sos poți adăuga și smântână.

Add Comment