Legume cu carne în coajă de pâine

Foto:Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1/2 kg făină
10 g drojdie
sare
șofran
ardei iute
50 g chimen măcinat
200 ml apă minerală
150 g conopidă
4 roșii
500 g piept de pui
2 cepe
1 praz
2 vinete
3 ardei
ulei de măsline
1-2 legături pătrunjel
piper
Pregătești așa:
Făina cernută o pui într-un bol, presari sarea, drojdia și pui apa minerală. Amesteci și frămânți. Întinzi de 2-3 ori cu sucitorul, crestezi și acoperi cu un prosop. Speli carnea de pui bine, o ștergi cu un prosop de bucătărie, înfășori pieptul de pui în folie de plastic și îl bați cu ciocanul. Scoți carnea din folie, o condimentezi cu piper, sare, chimen și tai carnea cubulețe.
Separat, cureți vinetele, le sărezi și le storci bine. Cureți ceapa, o toci foarte mărunt sau o dai pe răzătoare, prazul îl tai fâșii, după care le călești împreună în uleiul de măsline. Adaugi carnea și o lași să se rumenească la foc potrivit. Apoi pui ardeii, conopida mărunțită, vinetele și roșiile tăiate cubulețe. Condimentezi și lași să scadă. Porționezi aluatul. Faci bărcuțele din aluat și le coci (nu neapărat bărcuțe, poți face ce formă vrei). Apoi le umpli cu compoziția preparată și le servești ca fel principal. Ornezi cu pătrunjel.
Câteva sfaturi utile:
Multe fructe, cum sunt de exemplu bananele și vișinele, conțin fie prea multă pulpă, fie prea mulți acizi, astfel că nu se poate consuma sucul lor ca atare. În acesta se înglobează apă sau zahăr, iar produsul este așa-numitul nectar. 
Conținutul minim de fructe trebuie să fie în acest caz între 25 și 50%. Nici aceste nectaruri nu trebuie să conțină coloranți sau conservanți.
Aici fructele nu fac altceva decât să dea aromă, iar conținutul minim de fructe se situează între 6 și 30%. Din acest amestec pot să mai facă parte și coloranți, conservanți și tot ce mai prevede imaginația producătorului.
Când pregătiți mămăliguță, lăsați să fiarbă apa cu sare în clocote, apoi adăugați mălaiul stropit cu apă rece și astfel nu se vor mai face cocoloașe.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Ana-Maria Gheorghe, sat Chirițești, com. Suseni, jud. Argeș

Intră aici și vei găsi o rețetă deosebită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!