Lasagna cu trei feluri de brânză

Foto: Mihai Nicoale – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g cârnăciori italienești
300 g carne tocată de vițel
100 g ceapă tocată
2 căței de usturoi zdrobiți
1 conservă de circa 500 g roșii
200 g pastă de tomate
100 ml apă
2 linguri zahăr
1 linguriță busuioc uscat
1/2 linguriță chimen
1 linguriță oregano
1 linguriță sare
1/4 linguriță piper
4 linguri pătrunjel tocat
12 foi de lasagna
350 g ricotta
1 ou
400 g mozzarella feliată
150 g parmezan răzuit
Pregătești așa:
Această rețetă de lasagna este una foarte elaborată, conținând diverse ingrediente cu specific italian. Într-o tigaie mare, călești la foc mediu cârnăciorii, împreună cu carnea tocată, ceapa și usturoiul, până se rumenesc. Adaugi roșiile zdrobite, pasta de tomate și apa. Asezonezi cu zahăr, busuioc, chimen, oregano, o linguriță de sare, piper și 2 linguri de pătrunjel.
Acoperi și lași la foc mic aproximativ o oră, amestecând din când în când. Fierbi foile de lasagna în apă cu puțină sare, timp de 8-10 minute. Scurgi foile și le limpezești în apă rece. Într-un bol mare, amesteci ricotta cu oul, pătrunjelul rămas și 1/2 linguriță sare.
Preîncălzești cuptorul la 190 grade Celsius.
Pentru asamblare, torni aproximativ 250 de grame din sosul de carne și îl presari cu o treime din parmezanul ras. Repeți straturile și închei cu mozzarella și parmezan. Acoperi tava cu o folie și o dai la cuptor pentru 25 de minute. Scoți folia și o mai coci 25 de minute. Servești lasagna caldă.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Maria Aurora Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și găsești rețeta de lasagna tradițională.

Add Comment