FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava
Preț: 20 lei-4 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:
■ 750 g carne tocată de berbec ■ 2 felii de pâine uscată ■ 1 ceapă mare ■ 2 linguri ulei de măsline ■ 1 lingură mirodenii mixte (mărar, chimen, boia, măghiran) ■ sare
Pregătești așa: Uzi feliile de pâine cu apă, le presezi între mâini și le fărâmițezi într-un castron. Adaugi ceapa rasă și mirodeniile și amesteci. Pui carnea tocată de berbec și frămânți amestecul cu mâinile timp de circa 5 minute. Iei din compoziție bucăți de mărimea unei nuci și le modelezi dându-le forma unor chiftele alungite, apoi le ungi cu ulei de măsline. Le frigi pe grătar sau într-o tigaie cu câteva picături de ulei timp de 5-6 minute, pe toate părțile. Servești chiftelele Kofta fierbinți.