Involtino

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg piept de pui
200 g mozzarella
gogoșar
1 castravete murat
8 cartofi mai mari
200 g brânză
200 g cașcaval
200 g roșii uscate
200 g smântână
200 g gorgonzola (brânză cu mucegai)
Pregătești așa:
Bagi cartofii la cuptor. În timpul acesta, tai carnea fâșii de 50 g (pentru un rulou mic ) și o bați cu ciocanul (e de preferat într-o pungă de plastic, deoarece în felul acesta se face subțire). Pui în fiecare rulou câte un degețel de mozzarela, castravete și gogoșar. Formezi ruloul și îl înfășori în folie de aluminiu. Închizi folia, ca sa nu intre apa clocotită și introduci rulourile în oala cu apa fiartă pentru 3-4 minute. Apoi scoți rulourile și aștepți răcirea. Pui într-o tigaie gorgonzola și, când se topește, dar nu de tot, pui și smântâna. Rezultă un sos gros. În acest timp, rumenești rulourile, le pui în farfurie și peste ele așezi sosul și cartoful copt, crăpat. Pui un amestec de brânză, cașcaval și roșii uscate (bucăți), apoi bagi cartoful la cuptor încă 5 minute. Totul trebuie să fie gata în același timp, altfel se răcește. Rulourile pot fi mici sau mari, când cantitatea de carne și de umplutură e dublă. Arată frumos și e savuros. Ai nevoie de răbdare, dar merită!

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă trimisă de Sorin Rădulescu, Ploiești, jud. Prahova

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!