Iahnie de fasole cu crochete de rasol

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g fasole
2 cepe
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 pahar ulei
2 linguri bulion de roșii
1 linguriță făină
sare
piper boabe
boia dulce
Îți trebuie pentru crochete:
300 g rasol de vită
1 ceapă mică sau 2 fire ceapă verde
1 lingură unt
2 linguri făină
2 cești zeamă de carne
2 ouă
sare
piper
pesmet
ulei pentru prăjit
Pregătești așa:
Pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi, o fierbi 2 ore, schimbând apa de două ori, la interval de 1/2 oră. În ultima apă, adaugi legumele curățate și tăiate și sare. Când fasolea a scăzut, adaugi uleiul, făina dizolvată în puțină apă, bulionul, sare, piper boabe și boia și lași să fiarbă încă 15 minute, la foc mic. În timp ce fierbe fasolea, în alt vas fierbi rasolul. Cureți carnea fiartă de pe os și o treci prin mașina de tocat. Faci un sos alb gros din unt, făină și zeama de carne. Amesteci carnea cu ouăle bătute, sos cât să lege compoziția (2-3 linguri), ceapa fin tocată, condimente și puțin pesmet. Faci crochete cu mâna unsă și le treci prin pesmet. Le prăjești în ulei încins și le servești cu iahnia de fasole.

5 porții; pregătire: 35 min; fierbere: 200 min

Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Ești în căutarea unei rețete bune de ciorbă cu fasole boabe? Avem noi una

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!