Hering cu miere. O rețetă bună și deosebită

Preparatul de mai jos, hering cu miere, ne poate salva în situația în care avem invitați la cină, despre care am aflat că ne vizitează destul de târziu și trebuie să pregătim ceva bun-bun și deosebit.

Acum să aflăm câte ceva despre carnea de pește. Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni. Conform strudiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește.

Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.

Foto: Hering cu miere – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
600 g hering (4 bucăți)
200 g morcovi
50 g miere
40 g polen
1 lămâie
200 ml ulei
4 crenguțe tarhon
sare
piper alb
folie de aluminiu

Pregătești așa:
Cureți heringii, îi speli, îi eviscerezi, le tai capul și coada, îi ungi cu ulei și zeamă de lămâie, apoi îi condimentezi după gust, cu sare și piper. Din folie de aluminiu formezi 4 tăvițe, pe care le așezi într-o tavă la cuptor, iar în ele pui felii de lămâie fără coajă, miere, polen, frunzele de tarhon și câte un pește. Ungi peștii cu miere și îi presari cu polen.
Feliezi morcovii, îi pui în tava mare, îi condimentezi, îi presari cu polen, torni 200 ml apă și introduci tava în cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.
Sfat! Peștii trebuie să aibă aceeași mărime, pentru a se coace în același timp.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!