Gustare colorată cu sfeclă și struguri

Iată o combinație inedită, o Gustare colorată cu sfeclă și struguri, ușor de preparat, bună în orice anotimp.

Sfecla roșie este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni. O putem consuma stoarsă, sub formă de suc, crudă sub formă de salată sau fiartă, în supe, piureuri, sau la cuptor. Culoarea roșie a sucului de sfeclă poate fi folosit ca un colorant naturat în diferite preparate

Foto: Gustare colorată cu sfeclă și struguri – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 sfecle roșii de mărime medie
300 g struguri albi
4 ouă de prepeliță
1 ou de găină fiert
2 linguri ulei de susan
1 piept de pui dezosat
1 linguriță hrean ras
4 linguri iaurt
piper, sare
1 lămâie
Pregătești așa:
Tai pieptul de pui în felii subțiri, pe care le condimentezi și le frigi pe ambele părți. Speli sfecla și o coci în cuptor, până când se pătrunde. După ce s-a răcit, o tai bastonașe. Fierbi ouăle tari, 3 minute. Amesteci gălbenușul oului fiert de găină cu iaurtul, hreanul, uleiul, zeama de lămâie și sare după gust.
Așezi într-un bol sau pe un platou sfecla și restul ingredientelor. Le aduci la masă alături de dressing.

Pregătire 15 minute; Coacere 45 minute
Rețetă de Maria Buruiană, Iași

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Tags:

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!