Gulaș picant

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:

800 g carne de porc (de preferat pulpă)
1 ceapă
1 cățel de usturoi
2 ardei iuți
200 g ardei 
(roșu și galben)
150 g fasole verde păstăi (conservă)
300 g roșii
3 linguri ulei
1 lingură pastă de roșii
600 ml supă de carne 
(instant)
sare
piper
1/2 linguriță boia dulce
1 lingură pătrunjel 
verde tocat

Pregătești așa:
Tai carnea în cuburi de circa 2 cm. Toci ceapa și usturoiul. Tai ardeii iuți în două, pe lung, îndepărtezi semințele și apoi îi tai fin în feliuțe. Tai ardeii fâșii înguste. Tai fasolea oblic în bucăți de 3 cm, apoi o pui în apă clocotită timp de 4-5 minute, o scurgi și o lași apoi timp de 2-3 minute în apă foarte rece (așa își păstrează culoarea). Opărești roșiile, le cureți, le tai în 4, scoți miezul cu semințe și îl pasezi printr-o sită (oprești sucul), iar pulpa roșiilor o tai cubulețe.

Încingi uleiul într-o cratiță încăpătoare, prăjești bine carnea pe toate părțile, adaugi ceapa, usturoiul și ardeii iuți, amesteci, apoi pui pasta de tomate, amestecând din nou. Torni supa și sucul de la roșii. Reduci focul, lași la fiert totul timp de 35 de minute și potrivești gustul de sare, piper și boia. Adaugi apoi fâșiile de ardei, fasolea verde și roșiile și fierbi în continuare timp de 10 minute.

Guști și, dacă e nevoie, mai pui sare, presari pătrunjelul și iei cratița de pe foc. Folosești ca garnitură paste mai late sau orez fiert.

6 porții – Pregătire: 45 minute FIERBERE: 60 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Salzgitter, Germania

Cauți o altă rețetă de gulaș? Aici găsești o rețetă la fel de bună.

 

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!