Gulaș de curcan

Mihaela-Elena Ibășfălean, loc. Richiș, jud. Sibiu

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră și 25 minute

Îți trebuie:

  • 2 copane de curcan
  • 50 g kaizer
  • 3 linguri smântână
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • 2 morcovi
  • chilli
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/4 linguriță
  • maghiran uscat
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 125 ml sherry sec
  • 1/4 cană supă de pasăre
  • 1 linguriță amidon alimentar
  • 1 legătură pătrunjel

Pregătești așa:
Tai kaizerul în bucățele pe care le prăjești în-tr-o cratiță 5 minute, le scoți și le pui deoparte. Carnea de curcan o speli, o dezosezi și o tai în bucățele mici. Cureți ceapa de coajă, o speli și o toci mărunt. Morcovul îl cureți, îl speli și îl tai rondele. Călești carnea de curcan, apoi adaugi ceapa, usturoiul zdrobit, morcovii și le lași să fiarbă pe foc. Condimentezi cu sare și piper, chilli, cimbru și măghiran. Stingi cu jumătate din cantitatea de sherry și cu supa de pasăre. Mai lași pe foc mic încă 25 minute. Freci amidonul într-un bol cu restul de sherry, îl torni în cratiță, lași să dea într-un clocot. Înglobezi apoi smântâna. Toci câteva frunze de pătrunjel și le adaugi în gulaș.



2 Comments

  1. simona00 ianuarie 8, 2014
  2. Ghita si Elisabeta Gligor februarie 21, 2014

Add Comment