Graten cu piure de cartofi și crenvurști

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1,2 kg cartofi
2 fire de praz
500 g crenvurști (sau polonez, mai gros decât crenvurștii)
40 g unt
40 g făină
300 ml supă (instant)
350 ml lapte
2 linguri hrean ras cu smântână (din borcan)
Pregătești așa:
Cureți cartofii, îi tai cuburi și îi fierbi în apă sărată circa 15 minute. Între timp tai prazul rondele, cureți mezelul de pieliță și îl tai felii de circa 0,5 cm. Înfierbânți untul într-o tigaie, prăjești mezelul pe ambele părți și îl scoți din tigaie. În untul rămas pui prazul, îl călești, presari deasupra făina, apoi adaugi supa și 200 ml lapte. Lași să fiarbă puțin, sărezi, piperezi și adaugi și hreanul. Apoi pui și mezelul prăjit și mai lași câteva minute și iei tigaia de pe foc.
Cartofii fierți îi scurgi de apă, îi zdrobești și faci un piure, adăugând 1 lingură de unt și 150 ml lapte clocotit (ăsta e “secretul” să obții un piure fin, cremos – laptele clocotit). Dacă mai e nevoie, mai adaugi sare. Ungi o formă de ceramică sau de yena cu unt, întinzi piureul, făcând cu lingura câteva “șănțulețe” de-a curmezișul, pe care le umpli cu amestecul prăjit. Topești 1 lingură de unt cu care stropești piureul și dai la cuptor timp de 25 de minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă trimisă de Antoaneta Brișan, Germania

Iată aici o rețetă de salată cu crenvurști deosebită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!