Ghiveci nou cu pulpe de pui și creveți

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 28 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 40 minute

Ghiveci nou cu pulpe de pui și creveți

Îți trebuie pentru un ghiveci nou cu pulpe de pui și creveți: 4 pulpe de pui, 4 linguri ulei, 1 ceapă mare, 2 căței de usturoi, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 4-5 roșii bine coapte, 7-8 creveți (opțional), 10-15 măsline negre sau verzi fără sâmburi, frunze de busuioc, frunze de rozmarin, sare, piper

Pregătești așa: Rumenești pulpele de pui în ulei bine încins, apoi le scoți deoparte și le păstrezi calde. În grăsimea rămasă, adaugi ceapa tocată, us-turoiul zdrobit, ardeii tăiați fâșii (curățați în prealabil) și, după ce se înmoaie legumele și carnea, adaugi roșiile curățate de pielițe și tăiate cubulețe. Când sosul a scăzut bine, adaugi măslinele feliate, creveții prăjiți sau fierți separat (curățați și spălați în prealabil), sare și piper după gust, busuioc și rozmarin. Servești pulpele de pui calde, garnisite cu creveți și legume aromate. Este o combinație de carne și legume, sățioasă și delicioasă, iar amatorii de creveți, vor fi încântați. Mâncarea aceasta se poate face oricând, dar vara, când avem legume proaspete, este mai mult decât potrivită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!