Ghiveci cu orez și carne de vită

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g rasol de vacă
150 g orez
2-3 cepe (verzi)
ardei roșii
pătrunjel și mărar verde
2 morcovi
1 kg cartofi
sare
piper
Pregătești așa:
Așezi în vasul roman (sau într-un vas de yena) un strat de cartofi (cubulețe), un strat carne de vită, puțin morcov, o ceapă, puțin ardei, sare și piper. Reiei ordinea, dar invers, așa încât cartofii să fie deasupra. Adaugi cam 500 ml apă. Așezi capacul și îl lași la cuptor o oră la foc maxim.
După o oră ridici capacul, amesteci și presari verdeața. Mai lași 10 minute la cuptor, la foc maxim și apoi e gata.
Poftă bună!

Pregătire: 30 minute; Coacere: 80 minute
Rețetă de Valerica Alexandru, Iași

Intră aici și vei găsi o rețetă de ghiveci.

Add Comment