Ghibabea

Rețetă de Maria Trifu, loc. Ruginești, jud. Vrancea

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 300 g carne vită
  • 3-4 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci

Pregătești așa:

Pui ceapa întreagă, curățată de coajă, la fiert în apă. După ce e gata, o toci pe un fund de lemn sau plastic. Presari puțină sare, pentru a-i da un gust plăcut. Pui uleiul la încins cu puțină apă și, așa fierbinte cum este, îl pui câte puțin peste ceapa tocată. Carnea de vită o tai bucățele mai mari și le fierbi. La fel procedezi și cu morcovul și ciupercile. Când sunt gata, le amesteci și mai lași pe foc 25 minute.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!