Gem de ceapă roșie cu quinoa

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
100 g unt
800 g zahăr pudră
2 kg ceapă roșie
500 ml vin roșu demisec
200 g quinoa (se găsește în hipermarketuri sau în magazinele cu produse naturale)
100 g gelatină
Pregătești așa:
Speli ceapa, o cureți de coajă și o tai rondele mici și subțiri. Într-un vas, pui untul tăiat cubulețe, să se topească, adaugi zahărul pudră și lași să se caramelizeze, frecând continuu. După ce s-a topit bine zahărul, pui ceapa tăiată rondele foarte subțiri și lași pe foc până scade cantitatea, circa 20 de minute. Torni peste ceapă 500 ml vin roșu, frecând continuu.
Amesteci 100 g boabe de quinoa cu 250 ml apă, torni amestecul în compoziția de ceapă și mai fierbi 10 minute, adăugând la urmă gelatina topită cu puțină apă și mai lași să fiarbă 5 minute. Boabele de quinoa le speli în mai multe ape, înainte de a le încorpora în compoziție. Cu un polonic, pui dulceața în borcane mici și le capsezi imediat. Este ideală lângă fripturi de pasăre sau preparate din ficăței.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Bartha Margareta, Gherla, jud. Cluj

Add Comment